3 DRINKS INSPIRERET AF
PERFUMER

Match din duft med drinken

skrevet af GlenN lauritz andersson & denis vasilije, duftexperter

Vidste du, at mange parfumer kan matches med en passende drink? Her er tre spændende dufte og deres drinksopskrifter.

qqq

Bemærk, at målene ikke er angivet, så her er det et spørgsmål om at eksperimentere og prøve sig frem, indtil man når frem til en bedre balance mellem de forskellige ingredienser, som vi hos Gents plejer at gøre ved vores værdsatte parfumesmagninger, så man kommer så tæt på duftens struktur som muligt. Måske en sjov fornøjelse til festen?

widian – rose arabia white

Fra Abu Dhabi-mærket Widians friske, blomstrede Rose Arabia-serie kommer den sødt frugtagtige, men friske og blomstrede White, som hurtigt er blevet en fast favorit hos begge køn.

Som altid, når der skabes blomsterdufte i denne region, er resultatet ofte sommerligt, friskt og ungdommeligt i stedet for "gammeldags blomstret"; det orientalske element er der, lurer i baggrunden og skaber uventede associationer, her i form af en frugtagtighed og cremet sødme fra tonkabønne og vanilje på den ene side og fersken, blomme og tropisk ylang ylang på den anden. Dertil kommer blomsternoter i form af fresia, violblomst og sensuel hvid moskus.

Opskrift på drink Widian White:
Blomsternoter er altid svære at kopiere i en drink, så vi går efter frugtighed, sødme og en sommerlig fornemmelse her.

  • koriander
  • infunderede blommer
  • grøn Chartreuse
  • creme de violette
  • gin
  • citron

alüstre – spectre 575 - 149

Denne elegante parfume fra det københavnske mærke Alüstre - som ellers er mest kendt for sin kosmetik med ægte diamanter i pulverform - er primært baseret på citrusnoten bergamot, men det, der adskiller den fra andre sommerfriske dufte i citruskategorien, er den varme, krydret-søde base bestående af bl.a. kanel, ambra, hvid moskus og kardemomme. Den opbygger citrusfrugterne med en dyb, cremet base, der næsten minder om sødt læder med et strejf af bourbon.

Det handler om at få en frisk, frugtagtig citrus oven på et mørkt, let alkoholiseret fundament, og derfor kan whisky som ingrediens være et interessant eksperiment. Hvis den ikke er sød nok, så prøv at tilsætte lidt kanel og se, hvad der sker, og prøv eventuelt at erstatte den røgede whisky med en sød rom (eller tilsæt den som et supplement).

Opskrift på drink Alüstre Spectre 575 - 149:

  • Italicus
  • Limoncello
  • citron
  • grapefrukt
  • fennikel
  • Laphroaig  

nasomatto – baraonda

Denne kontroversielle søde, boozy parfume fra italienske Nasomatto er faktisk en no-brainer som drink, da den afspejler Allessandro "The Nose" Gualtieris fortolkning af en solid "dagen derpå"-drink, men med et særligt velafbalanceret og usædvanligt letbærligt resultat. Den er også hurtigt blevet Nasomattos bestseller, især i disse tider, hvor søde dufte bliver ved med at vinde anerkendelse og indpas. Gualtieri nægter resolut at afsløre sine noter (bortset fra, at han bruger oud), så vi står over for en reel udfordring her - hovedindtrykkene kunne muligvis beskrives som flad bourbon/whisky, rom, rav og vanilje - men her er der som sagt frit slag for din egen kreativitet.

BEMÆRK! Hvis drinken ikke er sød nok, kan du tilsætte vaniljeekstrakt eller for eksempel Monin vanilje og øge andelen af rom eller Bulleit rye eller reducere indslagene af Carpano Classico og bitter.

Opskrift på drink Nasomatto Baraonda:

  • Bulleit rye (rugwhisky på forkullede egetræsfade med et strejf af vaniljefudge)
  • Diplomatico (sød rom med et strejf af vanilje, kanel og fudge)
  • Carpano Classico
  • bitters

 

SE VORES UDVALG AF PARFUMER