Why it's worth it - kamisori

Iwasaki Tamahagane Kamisori er barberknivenes svar på samurajsværdien og den mest efterspurgte barberkniv på markedet. Ordet Kamisori (Wa-Kamisori) er ganske enkelt det japanske ord for barberskraber.

tamahagane_1140x545_1

Formet fra samme stål som de legendariske samurajsværdier og med en hærdning, der er tilpasset til at skabe den ultimative barberkniv, er fremstillingen i smeden Sanjyo Seisakujo lige så kompliceret og svær nu som dengang. Kun halvdelen af forsøgene fører til en færdig kniv. Den kniv, der klarer sig gennem alle trin i den komplicerede fremstillingsproces og forsynes med smedens stempler, er et mesterligt stykke artistisansk håndværk. Og hvad der siges at være verdens skarpeste barberkniv.

"Iwasaki Tamahagane Kamisorin er i dag en legende inden for barbering."

hjernen bag kNIVen

Smedjans grundlægger Kousuke Iwasaki dedikerede sit liv til de japanske nationalskatter. Fast besluttet på at lære at mestre fremstillingen af Tamahagane, forlod han Tokyo universitet med dobbelt eksamina i litteratur og metallurgi for at blive lærling hos en mester. Efter selv endeligt at være blevet mester, startede Kousuke-san sin egen smedje, hvor han udviklede Tamahagane barberkniven, et ekstremt sjældent og værdifuldt stykke af japansk historie. Viden gik i arv og blev overført til sønnen Shigeyoshi Iwasaki-san og derefter til Ryuichi Mizuochi-san, som i dag fremstiller Tamahagane kniven. Det er sådan, de japanske traditioner og viden videreføres og bevares.

Teknikken er kompliceret. Kniven smedes i hånden fra stål, som fremstilles på traditionel japansk vis fra jernsand; Tamahagane. Det er en langtrækkende proces, hvor rent kul og jernsand føres ind i en særlig ovn, Tatara, lag efter lag, indtil jernet fra sandet træder frem i asken.

Denne "rå" Tamagane bearbejdes yderligere i hånden, ved at den foldes og foldes, indtil det er rent nok til at blive smedet. Normalt anvendes dette stål kun til japanske sværd, Katana, da det er usædvanligt rent og meget sjældent. Kulstofindholdet er 0,8 % i dette stål, hvilket Kousuke Iwasaki syntes var for lavt. Det tog ham ti år at komme frem til sin egen metode, som gav et højere indhold af kulstof godt nok til at smede barberknive.

En kniv til manden, der sætter pris på deS' værdi

I

dag kan du ikke få en bedre kniv end Iwasaki Tamahagane Kamisorin. Prisen ses som saftig af mange, men det er en kniv med en historie og kvalitet, der kan gå i generationer. Med sin rå overflade og upolerede ydre udstråler Iwasaki Tamahagane Kamisorin en charmerende selvsikkerhed. Manden, der bruger den, kender knivens værdi.

JAPANSK KVALITET TIL EN MINDRE SUM: LÆS OM FEATHER HER!